Момичета нека си го кажем честно... Колко пъти сме изпадали в сутрешна паника тип "Нямам какво да облека!?!!"
Аз определено не си падам по четири часовата сутрешна рутина... Единственото нещо, което искам да видя сутрин е ароматно кафе! За да имам време обаче да го изпия на спокойствие трябва предварително да посъкратя някоя минута. Избирането на подходящ outfit е една от най-сложните задачи и за това ви споделям моите 5 съвета, за да сте подготвени за всяка ситуация.
1. Когато пазарувате дрехи НЕ се водете по тенденциите. Водете се единствено по формата на тялото ви и начина по който се чувствате в дадена дреха.

Големите модни брандове създават дрехи, които са неподходящи за повечето фигури. Така ви предизвикват да купувате още и още дрехи, които никога да не обличате и просто да седят в гардероба "за украса". Винаги избирайте дрехи, чиято кройка съвпада с вашите форми. Дори най-скъпата дреха не седи добре на жена, която не е уверена.


2. Инвестирайте в рокли, елегантни гащеризони и като цяло дрехи, които сами по себе си са цялостна визия.


Съветвам ви да започнете да си купувате повече комплекти и дрехи, които не е нужно да съчетавате с други. Така си спестявате много време. Признайте си колко пъти сте купували нещо само за да си отива с нещо друго в гардероба, но в крайна сметка пак не пасва ... Ако например искате да създадете outfit и да си закупите панталон, който да отива на конкретна риза, то тогава ви съветвам да отидете да пробвате панталона докато ризата е върху вас. Понякога еуфорията от шопинга в магазина не се припокрива с мнението ни когато се погледнем в огледалото у дома.


3. Ако ви предстоят важни срещи и събития подгответе предварително не един, а няколко тоалета за всеки случай ( всички знаем чувството на неприятните изненади )

Аз винаги имам няколко окомплектовани тоалета в гардероба, ей така просто за всеки случай. Ако ти предстои важно събитие задължително се подготви. Няколко пъти ми се е случвало да се залея с нещо, да се окаже, че дрехата някъде има петънце или просто да не ми хареса цялостната визия и да трябва да сменя всичко в последния момент. Тогава на помощ идват именно тези emergency outfits!


4. Колекционирайте колани в различни цветове и текстури. Един колан може да преобрази цялостно визията ви.


До преди година изобщо не се замислях колко много аксесоарите влияят на цялостната визия. Особено коланът! Аз мисля, че вече съм се запасила с такъв за всеки повод и цветова комбинация. Хубавото на този тип аксесоари, е че не е задължително да даваш много пари за тях! Имам много бюджетни и качествени опции.


5. Ако все още не сте открили собствения си стил заложете на дрехи в неутрални цветове.

Неутралните цветове са лесни за комбиниране и подходящи за всеки повод. Именно за това аз разчитам на тях. Ако искаш да изпъкнеш по някакъв начин просто избери по-интензивни бижута и грим. Замени черното с бяло. Белият цвят винаги придава малко повече официалност на който и да е тоалет.