Здравей! Ако за първи път попадаш на рубриката ми "Кино вдъхновения" трябва да знаеш, че тук споделям изгледаните и през отминалата седмица филми и сериали и им давам оценка според това колко са ме впечатлили.


Firestarter / Подпалвачката




САЩ, 2022, Филм 

Фантастика, Драма, Ужаси


"Подпалвачката" разкава историята на семейство, в което всеки от членовете има различна дарба. Свръхествествените сили са в резултат на провалил се експеримент. Дъщерята на Анди и Вики е първото дете по рода си, което се ражда със способност. 

Сюжета е впечатляващ и ни показва колко силни можем да бъдем заедно. Изпълнението обаче има доста пропуски. Някак не успя да ме развълнува докато го гледах. Заслужава си да го изгледате без да имате високи очаквания.

Моята оценка: 6/10


The Unbearable Weight of Massive Talent / Супер талант




САЩ, 2022, Филм 

Екшън, Комедия

Във филма Никълъс Кейдж играе своя разорена версия. Сюжета проследява история в която Кейдж попада на парти на мексикански милиардер, който се оказва негов почитател. След като получава предложение да играе себе си във филм обаче актьорът започва да се чуди дали да бъде просто себе си би удовлетворило зрителите.

Страхотна комедия със страхотен актьорски състав. Определено ще ви даде една различна гледна точка.

Моята оценка: 10/10



Halo  / Хейло 



Сериал, САЩ, 2022

Фантастика, Екшън

Признавам, че никога не съм била фен на космическите филми и сериали. Като изключим рабира се добрите стари Star Wars, които съм гледала хиляди пъти винаги с еднакво удоволствие.

За Halo също няма как да си изкривя душата и да не призная, че ме впечатли със сюжет, история и сценарий. Действието се развива през 26-ти век когато човечеството колонизира други планети с цел оцеляване. В стремежа си да покоряват обаче хората от бъдещето срещат врагове. Определено си заслужава вниманието и с нетърпение очаквам сезон 2.


Моята оценка: 8/10


The Flight Attendant / Стюардесата





Сериал 2020 - 2022

Комедия, Драма , Мистерия


Дълго време не давах шанс на този сериал, защото нито трейлъра ме впечатли нито резюмето. Е грешала съм! Историята е доста завладяваща: Стюардесата Касандра се събужда в Дубай след пиянска нощ, без много спомени с труп в стаята си. От там нататък следва страхотен сюжет. Сериала е доста съвременен, на моменти забавен, понякога драматичен друг път объркващ, но определено си заслужава отделеното време.


Моята оценка: 7/10



White Elephant / Бял слон






САЩ, Екшън, Трилър

Филм, 2022

Историята е добра, сюжета си го бива, но изпълнението е толкова сухо и отблъскващо. След първите 30 минути започваш да се питаш дали най сетне ще се случи нещо. За мен беше загуба на време и го споделям тук за да спестя твоето. Заслужава си, ако търсиш нещо за гледане с което просто да отбиеш два часа.


Моята оценка : 4/10


Schitt's Creek  / Шитс Крийк 




Сериал 2015 - 2017, Канада

Комедия

Наскоро открих тази поредица и определено си заслужаваше. Смях се с глас докато го гледах. Schitt's Creek е история за пародично семейство на милиардер за който обаче не е сигурно как е натрупал богатството си. Истинската криза настава когато правителствени агенти нахлуват в дома им и започват да изземат всички вещи. Препоръчвам!


Моята оценка: 8/ 10



Това е всичко за тази седмица! Усмихвай се и до скоро!