Няма по вълшебно време от есента! Ако и ти си като мен и детството ти е преминало в очакване за следващия филм за Хари Потър, знам че имаш нужда от още магични моменти пред екрана. Никоя продукция не може да измести въображението на Джоан К. Роулинг за феновете на "момчето, което оцеля", но днес ти давам няколко алтернативи.

Charmed (2018-2022)


Сериалът е модерна адаптация на историята за три сестри вещици, която завладява света през 90-те. Скоро след като майка им умира в трагичен инцидент Мел, Мейси и Маги разбират, че са повече от специални. Предстои им борба с тъмната магия. Докато се борят с нея обаче разбират, че истинската битка е с техните емоции и чувства.

The Magicians (2015-2020)



Куентин е обикновено момче, на което му предстои да отиде в колеж. От малък е обсебен от магията и не спира да вярва, че е истинска. Хората около него обаче го възприемат просто като странник, който има нужда от професионална помощ.  Скоро разбира, че всички грешат и се озовава на изпит за прием в най-елитния магически колеж. Следват няколко меко казано странни сезона. Сериалът определено заслужава внимание!



The Witcher / Вещерът (2019-)



Не мога да пропусна историята за Гералт от Ривиа - самотен ловец, който търси своето място в свят пълен с чудовища и зверове. Героят среща по пътя си една млада принцеса и една могъща магьосница. Борейки се срещу най-страховитите чудовища скоро тримата ще разберат, че няма по-свирепи от хората.


Once Upon A Time / Имало едно време (2011-2018)


Ема е 28 годишна жена. Животът и никога не е бил обикновен и нормален, но когато Хенри - синът, който е дала за осиновяване преди десет години я намира всичко се обръща с главата надолу. Хенри се опитва да убеди майка си, че приказката за Снежанка и Чаровният принц е реалност и тя е тяхна дъщеря. Следват седем сезона изпълнени с вълшебства и приключения.


Shadow and Bone / Сянка и кост (2021)



Този сериал е перфектния баланс между драма, мистерия, приключения и екшън. Света на Алина е разделен на две. Едната половина е потънала в мрак и ужасни създадения нападат и се хранят с хора. Другата половина е пълна със светлина и спокойствие. Млад и смел войн е намерил начин да спре разделението и да обедини страната. Алина не подозира, че именно тя е ключът към спасението.