Здравей! Ако за първи път попадаш на рубриката ми "Кино вдъхновения" трябва да знаеш, че тук споделям изгледаните през отминалата седмица филми и сериали  които са ме впечатлили...

The Greatest Beer Run Ever / Операция Бира



До къде може да стигне един мъж, за да занесе бира на приятелите си? Чики Донахю се опитва да стигне чак до Виетнам. Ядосан от непрестранните протести и разочарон от липсата на приятелите му до него Донахю се отправя на опасно пътешествие с няколко кенчета бира в ръка, готов да премине през бойното поле, за да пие по една бира с приятелите си. Този филм звучи много по-малко от колкото всъщност е. 


Bullet Train / Убийствен влак



В този филм има от всичко по-малко: комедия, драма, екшън, фантатсика... Брад Пит влиза в ролята на убиец с кодово име Ladybug и се отправя на привидно лесна мисия, в която трябва да открадне куфарче от влак. Скоро разбира, че нито куфарчето, нито влака са обикновени и е изправен пред огромна заплаха. 


Beast / Звярът




Във филма семейството на Др. Даниелс посещава родното място на починалата му съпруга - малко село в Африка. Докато семейството все още страда от загубата, ще им се наложи да се борят за живота си в един напълно неочакван момент. Докато се разхождат из местността се натъкват на смразяваща кръвта гледка. Скоро доктора разбира, че природата може да е много по-опасна от колкото някога си е представял и се бори с всички сили да спаси дъщерите и приятеля си.













Може би един от филмите, за които искрено се вълнувах да излезе през тази година. Мерилин Монро завинаги ще остане в

сърцето на милиони хора по света. Във филма виждаме истинската Мерилин, чувставата, емоциите, кризите, дискриминацията, натиска на обществото. 

Каква е цената на красотата и как е възможно да се бориш срещу всичко това? Какво е нужно да загубиш, за да си спечелиш слава? Филма е вдъхноваващ и определено заслужава вниманието ни.


Where the Crawdads Sing / Където пеят раците
















Отдавна не съм попадала на добър криминален филм. "Където пеят раците" разказва историята на млада жена заподозряна в убийството на любовника си. Съседите на момичето не знаят много за нея. От години тя живее сама в

мочурището. 

С всяка изминала минута историята се заплита все повече и повече е младото момиче изглежда все повече виновна за смъртта на мъжа.