Здравейте прекрасни хора!

Предполагам, че понякога и вие като мен се чувствате объркани предвид огромното разнообразие от бяла козметика на пазара. Постоянно излизат нови продукти, а в социалните мрежи постоянно сме заливани с нова информация и съвети за грижата за кожата.
Днес ще ви дам няколко съвета за минималистична рутина, съставена от няколко продукта, които работят за твоята кожа.

Минималистичната рутина е свързана с използването на по-малко продукти, но по по-ефективен начин. Идеята е да се придържате към основите и да използвате само продукти, които наистина са от полза за вашата кожа. По този начин можете да опростите рутината си, да спестите време и да спестите пари. Освен продуктите е изключително важно да обърнем внимание и на нашите навици и начини по които ги използваме.

И така, как да създадете минималистична рутинна ? Ето няколко изпробвани съвета:

Установете вашия тип кожа:
Определянето на вашия тип кожа е от съществено значение за избора на правилни продукти. Ако не сте сигурни за вашият тип кожа, то тогава няма как да знаете нейните нужди и да закупите продукти, които работят за тях.

Определете основните проблеми на кожата си:
След като знаете вашия тип кожа и проблеми, можете да изберете продукти, които се занимават с тези специфични проблеми. Най-добрият съвет, който мога да ви дам е поне два пъти годишно да посещавате дерматолог. Ако имате конкретен проблем, то задължително се обърнете към специалист. Интернет е чудесно място, от което може да научите много, но никога не може да сте сигурни, че информацията е насочена конкретно за вашия проблем.

Придържайте се към най-важното:
Почиствайте, овлажнявайте и защитавайте. Това са трите основни стъпки, които всяка минималистична рутинна грижа за кожата трябва да включва. Нежен почистващ препарат, хидратиращ овлажнител и широкоспектърен слънцезащитен крем с слънцезащитен фактор най-малко 30 са всичко, от което се нуждаете за проста, но ефективна рутина.

Използвайте многофункционални продукти:
Потърсете продукти, които служат за множество цели, като овлажнител с добавен слънцезащитен фактор например.

По-малко е повече:
Използването на твърде много продукти всъщност може да навреди на кожата ви, причинявайки дразнене и обриви. Придържайте се към най-важното и дайте на кожата си време да се адаптира към новата рутина.

А ето и кои са продуктите, без които не мога и са част от моята минималистична рутина:
Слънцезащитен крем - задължително присъства и ежедневно използвам и през зимата и през лятото
Измиващ гел - задължителен продукт без който не мога.
Комбиниран хидратиращ крем - години наред съм използвала отделно дневен и нощен крем. Признавам си, че никога не съм виждала реазликата между двете. От няколко месеца използвам комбиниран хидратиращ крем за дневена и нощна грижа.
Серум - отново продукт, без който не мога. Използвам серум за конкретен проблем, който имам в момента спрямо сътстоянието на кожата ми.
Маска за лице - използвам един, два пъти седмично в по-натоварените дни. Отново избирам маска според насоченото и действие към конкретен проблем, ако имам такъв. А и нека бъдем честни - кой не обича да си подари 30 минути с маска за лице, чаша чай и любима книга?

В заключение, минималистичната рутина за кожата може да бъде невероятно ефективна за постигане на здрава и блестяща кожа. Придържайки се към основите, използвайки мултифункционални продукти и се придържайте към правилната и хигиеничаната им употреба.
Това е всичко за днес. Усмихвайте се и до скоро!

Бъдете внимателни и бъдете красиви!