Здравейте прекрасни хора! В тази статия ще ви запозная с осем любими мои приложения, без които не мога в ежедневието си. Всяко от тях допринася за моята продуктивност или организация.

1. Chat GPT


ChatGPT - Wikipedia

chat.openai.com

Няма как да не сте чули за наскоро появилият се изкуствен интелект, който може да отговори на всеки въпрос и да напише текст на всякаква тема. Представете си версия на Google, която взаимодейства с вас, пише вместо вас и ви предоставя информация по разбираем и структуриран начин. Най-добрата част е, че платформата е безплатна.

Не пропускай факта, че това е изкуствен интелект, който също допуска грешки и дава неточности . Съветвам те да го използваш за вдъхновение и помощ, а не като заместител на човешката дейност.

GPT chats? How to use and list viral AI chats - Esports



2. Google Keep


keep.google.com

Google Keep е приложение за бележки, списъци и графици. Работи на всичките ти устройства и чрез него трансфера на записките ти е изключително лесен и достъпен. С приложението можеш също да записваш аудио бележки и да прехвърляш файлове и снимки.

Evernote vs. Google Keep: Which should you use? [2022]


3. Forest

https://play.google.com/store/apps/details?id=cc.forestapp&hl=en_US

Icon image

Forest е приложение за продуктивност. Ако лесно се разсейваш и имаш нужда от приложение, което да ти помогне с концентрацията, Forest е чудесен избор. Споделяла съм и преди колко полезно е да работиш с таймер и да разпределяш задачите си на равни части. Ако и ти харесваш този метод приложението определено ще ти е полезно. Ако работиш повече на настолен компютър или лаптоп го има и като допълнение за браузъра ти.

Forest - Stay focused, be present


4. Life at Spaces


https://lifeat.io/

Подобно на Forest, това приложение лесно ще ти помогне да се фокусираш. Life at Spaces те пренася на виртуално място, придружено с  полезни инструменти като таймер, място за записки и достъп до любимата ти музика.


Check Out These Cool Virtual Workspaces Offered By LifeAt


5. ASANA

Asana Logo and symbol, meaning, history, PNG

https://asana.com/download

Asana е приложение, с което можеш да организираш целия си работен процес. Всичко от записки до срещи. Ако работиш с екип ще ти е още по-полезно, защото приложението има много инструменти за съвместна работа.

Manage your team's work, projects, & tasks online • Asana


6. Deepstash

https://deepstash.com/


Deepstash: Smarter Every Day!



Deepstash е приложение за идеи и вдъхновение. Всеки ден в него може да откриеш синтезирани извадки от книги, лекции и интервюта, които съвпадат с твоите интереси.


Get smarter everyday with Vladimir Oane, founder of Deepstash


7. Pocket
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.ideashower.readitlater.pro&hl=en_US

Icon image

Понякога попадаме на интересно съдържание, но нямаме време да го прочетем или изгледаме. Тук на помощ идва Pocket. Приложението ти позволява да запазваш видеа, подкаст епизоди и статии за по-късно.


Pocket redesigns its mobile apps to emphasize listening - The Verge


8. TED

TED - Apps on Google Play

Наскоро открих TED и го използвам всеки ден. Приложението е подобно на Youtube, само че в него ще намериш единствено полезни и образователни видеа и лекции на специалисти в различни области. Алгоритъма на приложението се напасва към твоите интереси. 

Inside our rebuilt Android app, for TED's next billion fans | TED Blog


Това е всичко за днес ❤️ Надявам се тази статия да ти е била полезна! Усмихвай се и до скоро!