Здравей! В тази статия ще ти споделя подробна информация и опит с продукти за предодвратяване на ранните признаци на стареене.

Тази статия е предназначена за хора във възраст, чиято кожа тепърва започва процеса на стареене.

Започнах да се интересувам по темата след разговор с дерматолог. На въпроса дали е време да започна да изполвам подобни продукти получих много подробен и изчерпателен отговор.

При всеки човек е много относително кога ще се появят първите признаци стареене. За да забавим този процес обаче е добре да вземем предварителни мерки. Много момичета прибягват към драстични процедури с цел да запазят кожата на лицето си еластична по-дълго, но това е определено ненужно особено във възрастта 20 - 30 години. 

Anti - age продуктите и процедурите стимулират производството на колаген и други нужни на кожата вещества. Това работи чудесно при хора, чиято кожа вече не може естествено да си набави тези вещества. При други обаче, които все още нямат нужда от такава стимулация кожата започва да се "пристрастява" към тези продукти и започва да си набавя веществата чрез тях, а не чрез естествения процес. 

Има много натурални начини да забавим този процес без да похарчим цяло състояние. Един от тях са етерични и натурални масла, които доказано оказват благоприятно влияние.

 Кои са факторите от които забързват процеса на стареене?

Ежедневно продължително излагане пред устройства ( компютър, телефон, телевизор...)

Излагане на слънце без слънцезащита

Стрес

Хормонален дисбаланс

Нездравословно хранене

Неправилна употреба на козметични продукти

Има още много фактори, които влияят на този процес, но това са част от основните.

Как да забавим процеса по естествен начин?

На първо място можем да започнем със здравословен начин на живот. И не, няма нужда да се лишаваме от всичко любимо, а просто да придобием правилни навици. Ето кои полезни навици спокойно може да следваш в ежедневието си:

1. Носи слънцезащита - не само когато си на плажа. Нанасяй слънцезащита дори когато си у дома пред компютъра. Синята светлина, която се излъчва от него е също толкова вредна за кожата ти, колкото и силната слънчева светлина.

2. Опитай да замениш вредните храни с тяхна здравословна алтернатива. Нищо сложно просто потърси нещо също толкова вкусно, но и полезно.

3. Подлагай се на профилактични прегледи поне веднъж на шест месеца. Хормоналния дисбаланс е причина за много заболявания и психологически състояния. Приеми като част от рутината си редовни профилактични прегледи,

4. Избягвай стреса - просто не го мисли толкова много.

Кои съставки доказано забавят процеса на стареете?

1. Натурални масла - масло от семена от шипки, масло от роза, масло от розмарин

2. Хиалуронова киселина

3.  Витамин С

4.  Рибено масло

Това са съставки, които можеш да откриеш така или иначе в състава на повечето добри продукти за лице и не нужно да купуваш допълнителна грижа - просто чети етикета по подробно.

Не е нужно да вкарваш в рутината си безбожно скъпи продукти. Има много добри алтернативи, които просто да поддържат кожата ти еластична и здрава. Ето един от тях, който аз използвам:

Flora Is Age Therapy Natural Face Elixir




Кликни тук за да разгледаш продукта


Чудесен продукт, който събира в себе си много полезни масла и съставки, специално разработен за грижа против стареене. 

 Натурален български еликсир, който може да се използва като серум, или като допълнителна грижа. Много лек и нежен към кожата. Бюджетен е, цената му е около 6 лв и може да го откриете в дрогерии DM и в някои аптеки.



В заключение бих искала да посъветвам всяко младо момиче да не се нахвърля още в двайсетте на луксозни серии anti age продукти. Опитайте първо да се погрижите за себе си и за добрите си навици. Това ще ви помогне много повече! Усмихвайте се и до скоро!